Tango Blogs-Bautanz.com

Please follow and like us:

Ίσως, το δυσκολότερο έργο στο διαδίκτυο είναι η εύρεση πηγών οι οποίες είναι αυθεντικές, προτότυπες, απαλλαγμένες από στερεότυπα, χωρίς την εξάρτηση από διαφημίσεις ή την ανάγκη βιοπορισμού μέσω των άρθρων τους. Το 2tango.gr προσπαθεί καθημερινά να εντοπίσει διαδικτυακές πηγές οι οποίες υπηρετούν αληθινά το τανγκό είτε μέσα από τα αυθεντικά και προτότυπα άρθρα τους είτε μέσω του περιεχομένου τους, και σκοπεύει σύντομα να τις παρουσιάσει στο πεδίο “Σύνδεσμοι”. Σε αυτή την δύσκολη αναζήτηση βρήκαμε το Bautanz.com, της “δικής μας” Χρύσας, δασκάλας χορού από το Τορόντο. Τα άρθρα της, μερικά από τα οποία έχουν δημοσιευτεί και στο 2tango.gr, έχουν το δικό τους στυλ, χιούμορ και φρεσκάδα στοχεύοντας στην κατανόηση του τανγκό κυρίως σε χορευτικό επίπεδο. Αλλά καλύτερα να αφήσουμε την Χρύσα να μας πει δυο λόγια για τον ευατό της….

 

 

 

Γεια σας,
Είμαι η Chrisa Assis ιδρύτρια, δασκάλα και αρθρογράφος του BauTanz—Constructiing Dance.
Μέσω των μαθημάτων μου βοηθώ μεγάλο αριθμό ανθρώπων να καταλάβουν πως λειτουργεί και κινείται το σώμα τους και να επιτύχουν τους στόχους τους σε όλα τα επίπεδα. Στόχος μου είναι όμως, παράλληλα, να τους βοηθήσω να ανακαλύψουν το μικρό δημιουργικό τερατάκι που κρύβουν μέσα τους και κυρίως να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης ώστε να μπορέσουν να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα σε λιγότερο χρόνο ενώ χτίζουν ένα πνευματικό απάγκιο.

Βλέπω τα πράγματα λίγο διαφορετικά από άλλους

Δεν πιστεύω στο «It takes two to Tango» αλλά περισσότερο στο «It takes YOU to Tango».
Μέσω του BauTanz.com σας δίνω τρόπους πρακτικής που μπορείτε να εφαρμόσετε αμέσως, χωρίς προ-απαιτούμενα— ζευγάρι, χώρο κλπ.
Άλλωστε μετά από όλο αυτό το διάστημα που μαθαίνετε Τάνγκο, μετά από τόσες ώρες και τόσα λεφτά, νομίζω ότι έχετε το δικαίωμα να νιώθετε ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ στην πίστα. Να είστε ΕΣΕΙΣ!

Δεν πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος που μπαίνει σε μια σχολή πάει απλά για να περάσει την ώρα του, ούτε φυσικά γιατί θέλει να γίνει ο καλύτερος χορευτής στον κόσμο. Θα πρέπει με κάποιον  τρόπο να μπορέσουν τα δύο αυτά άκρα να έρθουν λίγο πιο κοντά. Με λίγα λόγια να μπορέσει κάποιος που του αρέσει να χορεύει μέσα σε ένα λογικό χρονικό διάστημα να μπορεί να χορέψει καλά σε μια μιλόνγκα. Θα σας δείξω πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στο 100% τον χρόνο σας στα μαθήματα, στις πράκτικας και σε εκτός- Τάνγκο δραστηριότητες, για να μπορέσετε πιο γρήγορα και ανώδυνα να περνάτε και να νιώθετε καταπληκτικά σε κάθε πίστα και κάθε χορό.

Δίνω ένα μεγάλο ποσοστό του υλικού των μαθημάτων μου δωρεάν. Ασκήσεις τεχνικής, αυτοσχεδιασμού, μουσικότητας κλπ τις οποίες έχω χρησιμοποιήσει εγώ προσωπικά κατά την εξάσκηση μου και έχω δει τρομερή πρόοδο μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ξέρω ότι έχετε πολλές επιλογές σε δασκάλους και δασκάλες Τάνγκο, και έτσι θα πρέπει να δουλέψω σκληρά για να κερδίσω την εμπιστοσύνη σας. Αν όμως θέλετε να μάθετε λίγα παραπάνω για μένα, ακολουθεί ένα σύντομο βιογραφικό.

Αν κι έκανα χρόνια χορό— μπαλέτο, σύγχρονο κλπ— το Τάνγκο μπήκε στην ζωή μου λόγω της χώρας…
Εδώ και χρόνια— δεν θα πούμε πόσα τώρα…χαχα— ήθελα να πάω στην Αργεντινή. Όταν, λοιπόν, είδα μια αφίσα ότι μια σχολή κοντά στο σπίτι μου είχε τμήμα Αργεντίνικου Τάνγκο, είπα αυτό είναι πάμε!
Και ήμουν απλά τυχερή. Πολύ τυχερή, που είχα τον Παναγιώτη- Ερμή Καραμπούλα ως πρώτο μου δάσκαλο.
Μετά ακολούθησαν πολλοί γνωστοί δάσκαλοι, όπως Sebastian Arce, Mariana Montes, Sebastian Achaval, Roxana Suarez, Los Hermanos Macana, Pablo Veron, Milena Plebs, Raul Bravo, Geraldine Rojas, Ezequiel Paludi, Damian Rosenthal, Celine Ruiz, Monica Parra, Metin Yazir, Graciela Gonzalez, Noelia Hurtado, Carlitos Espinoza, Horacio Godoy, DNI και άλλους.

Έχω όμως μαζί μου και τις γνώσεις του Body, Mind Centering, τεχνική την οποία γνώρισα μέσω της Τατιάνας Λοβέρδου.  Μου επιτρέπει, να μην περιορίζομαι στην διδασκαλία βημάτων ή/ και καλής τεχνικής, αλλά μαθαίνω τους μαθητές μου πώς, αφού πρώτα δημιουργήσουν έναν “προσωπικό”, “εσωτερικό” χορό να εξωτερικεύουν την κίνηση τους και να την μοιράζονται με έναν άλλο άνθρωπο. Απολαμβάνοντας έτσι τον κάθε χορό!

Μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα, να εμπνεόμαστε από την κάθε μικρή αλλαγή στο σώμα μας, στην κίνηση μας, στο χορό μας, και κυρίως να μοιραζόμαστε την εξέλιξη και την ικανοποίηση αυτή. Όλα ξεκινούν από εμάς!
Αν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε κάντε απλά εγγραφή στο https://bautanz.com/ και ο οδηγός με όλες τις ασκήσεις, σκέψεις και συμβουλές θα γίνει δικός σας!

 

Please follow and like us:

Google+0
Google+
http://2tango.gr/bautanz-com
YouTube0
YouTube
Instagram0
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.