Luis Alberto & Elena Mestre

Ο Luis Mestre γεννήθηκε και μεγάλωσε στo Buenos Aires.
Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να χορεύει tango και να διδάσκεται από τους καλυτέρους δασκάλους την τεχνική και τα μυστικά του. Αργότερα άρχισε κaι ο ίδιος να παραδίδει μαθήματα ενώ το1997 αποφάσισε να κάνει μια περιοδεία στην Ευρώπη για να πραγματοποιήσει παραστάσεις και σεμινάρια tango.
Η Έλενα Mestre είναι από την Θεσσαλονίκη και από μικρή ηλικία έχει πάρει βάσεις μοντέρνου και κλασικού χορού. Ξεκίνησε να χορεύει tango πριν 15 χρόνια παίρνοντας τα πρώτα της μαθήματα από τον Luis.
Το tango είναι ο σταθμός γνωριμίας του Luis της Έλενας ενώ αποφασίζουν να ασχοληθούν μόνο με αυτό και να το κάνουν επάγγελμα τους.
Ξεκίνησαν δίνοντας μαθήματα στην Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα ταξίδευαν συχνά στην Αθήνα για παραστάσεις σε διάφορα μαγαζιά και να δώσουν μαθήματα σε σχολές χορου.
Το 1999 αποφασίζουν να εγκατασταθούν μόνιμα στην Αθήνα.
Τα πρώτα τους μαθήματα τα παραδίδανε στο σπίτι τους στο Θησείο ενώ παράλληλα έδιναν χορευτικές παραστάσεις κάθε Κυριακή στο Club Palenque.
Το ενδιαφέρον και η αγάπη του κόσμου για το Tango ήταν ο λόγος που τους ώθησε να ιδρύσουν το 2001 τον Πολιτιστικό σύλλογο Academia del Tango ένα χώρο που διδάσκεται αποκλειστικά το tango, μέσω της οποίας παρουσιάζουν και την κουλτούρα του χορού και της Αργεντινής , όπου υπήρξαν διευθυντές και οργανωτές της μέχρι τον Ιούλιο του 2011.
Μέσα στην δεκαετία που πέρασε ταξίδεψαν πολλές φορές στην Αργεντινή με σκοπό να παρακολουθήσουν μαθήματα ενώ συνεργαστήκαν με πολλούς γνωστούς χορευτές και δασκάλους του ταγκό. Έχουν οργανώσει πολλές εκδηλώσεις και αφιερώματα στο αργεντινό ταγκό όπως ανοιχτά μαθήματα (στο ATHENS HILTON, ΔΩΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ , GREEN PARK) ομιλίες για την ιστορία του καθώς και εκθέσεις ζωγραφικής φωτογραφίας πάντα θέμα το tango, τις περισσότερες από τις οποίες υποστήριξε η Αργεντινή πρεσβεία.
Έχουν πάρει μέρος σε χορευτικές παραστάσεις από διάφορες εκδηλώσεις:
Παρουσίαση του βιβλίου “Tango” του Horacio Salas (Θέατρο Απόλλων στη Σύρο Φεβρουάριος2001)
Πνευματικό κέντρο Κορυδαλλού σε αφιέρωμα στην γέννηση και εξέλιξη του ταγκό (Απρίλιος 2002)
Θέατρο Αμερικάνικου κολεγίου Derre College (Νοέμβριος 2005)
Ηρώδειο-Φεστιβάλ Αθηνών στο μουσικό ταξίδι με τον Μάριο Φραγκούλη ( Οκτώβριος 2005)
Δημοτικό Θέατρο Βόλου σε ένα αφιέρωμα στο Αργεντινό ταγκό με την συνοδεία της ορχήστρας TangArto (Φεβρουάριος 2006)
Σεμινάριο του SuperFast Ferries στην Ιταλία (2007).
Το 2007 χορογράφησαν την θεατρική παράσταση “Amor y Muerte” σε σκηνοθεσία Πέμης Ζούνη, ενώ στην δεύτερη θεατρική χρονιά το της παράστασης συμμετείχαν και οι ίδιοι σαν χορευτές στο εστιατόριο El Bandoneon καθώς και στις περιοδείες της παράστασης με την κορύφωσή της στο Αρχαίο θέατρο της Ρόδου τον Ιούνιο του 2008.
Το 2009 υπήρξαν μέρος της χορευτικής ομάδας La Maquina Tanquera με την οποία έδωσαν παραστάσεις σε θέατρα του Βόλου και της Λάρισας.
Τον Ιούλιο του 2011 έδωσαν παράσταση Tango εκπροσωπώντας την χώρα της Αργεντινής στην στο Φεστιβάλ Special Olympics.
Από το 2005 ασχολήθηκαν επιχειρηματικά με δυο χώρους στην Αθήνα το εστιατόριο El Bandoneon και στην συνέχεια το 2009 το El Bandoneon Cafe. Και οι δύο χώροι εμπνευσμένοι από το όνομα του Τango και το περιβάλλον μιας αυθεντικής ταγκερίας του Μπουένος Άιρες ,λειτουργούν με την ιδέα της προώθησης της Αργεντίνικης κουλτούρας , των γεύσεων και των παραδοσιακών εδεσμάτων ,αλλά και με μαθήματα TANGO, σεμινάρια ,παραστάσεις, και διαλέξεις.
Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβαν την διοργάνωση και την πραγματοποίηση του θυγατρικού Φεστιβάλ και Διαγωνισμού Tango Acropolis , μέσω του οποίου θέτουν την Ελλάδα ως μία από τις χώρες που αντιπροσωπεύει επίσημα το Tango και μέσω των νικητών του διαγωνισμού μπορεί να πάρει μέρος κατευθείαν στους ημιτελικούς του Παγκόσμιου Φεστιβάλ και Διαγωνισμού Tango Buenos Aires mudial.
Το 2012 ανέλαβαν την παραγωγή της μουσικοχορευτικής παράστασης “17.37 Πειραιάς –La Boca ” που ολοκλήρωσε τις δράσεις του Φεστιβάλ Tango Acropolis 2012 στην οποία συμμετείχαν ως χορευτές και για πρώτη φορά στην καριέρα τους ως ηθοποιοί. Η παράσταση παίχτηκε δύο φορές στο θέατρο Badminton στην Αθήνα.
To 2013 διοργάνωσαν στα πλαίσια του Festival Tango Acropolis την πρώτη Παγκόσμια συνάντηση Tango για την Ανθρωπότητα με τρεις milongas που προσέλκυσαν παραπάνω από 4.000 άτομα, με προσκεκλημένους χορευτές από όλο τον κόσμο, στο Μουσείο Ακρόπολης, στο Θέατρο Δώρα Στράτου και στον Αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς.
Το 2015-2016 ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές και διοργανωτές της παράστασης “Tango en Eros” στην οποία Έλληνες, ιταλοί και αργεντινοί φιναλίστ του Tango Acropolis Festival, που έχουν μαγέψει με την τέχνη τους τις κριτικές επιτροπές διεθνών διαγωνισμών, συνάντησαν το Kουιντέτο Tangarto και τη φημισμένη τραγουδίστρια Martha Moreleon , σε μια πλήρως σκηνοθετημένη μουσικοχορευτική βραδιά, πλημμυρισμένη από τον αισθησιασμό του τάνγκο. Η παράσταση ανέβηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και σε πολλά μέρη της Ελλάδας.
Το 2016 ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές, διοργανωτές και σκηνοθέτες της παράστασης “Tango X Piazzola” που ανέβηκε στο Ηρώδειο.

Google+0
Google+
http://2tango.gr/tango-the-dance/xoreutes/ellines/luis-alberto-elena-mestre
YouTube0
YouTube
Instagram0
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.