Πώς να επιλέξετε ένα ζευγάρι παπουτσιών Tango

Λεπτομερής οδηγός αγοράς για αρχάριους μέχρι προχωρημένους χορευτές
από την Isabelle Kay

'Κατά την έναρξη της εκπαίδευσής σας, οι κάλτσες μπορεί να είναι το καλύτερο ή το μόνο εργαλείο στη διάθεσή σας. Οι κάλτσες επιτρέπουν στα πόδια σας να έχουν καλύτερη επαφή με το έδαφος και να περιστρέφονται ευκολότερα.

Τη στιγμή που θα αρχίσετε να κάνετε περισσότερες περιστροφικές κινήσεις (π.χ. Ochos, molinetes, κλπ.) θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε παπούτσια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παπούτσια που ήδη έχετε σε αυτό το στάδιο, εφόσον πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Τα παπούτσια σας θα πρέπει να διαθέτουν όχι περισσότερο από πέντε εκατοστά τακούνι και να μένουν στα πόδια σας (με λουράκι/α), κατά προτίμηση δερμάτινα. Μπορείτε σε ένα τσαγκάρη να προσθέσετε δέρμα (π.χ. σουέντ) στη σόλα των παπουτσιών σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε παπούτσια χορού salsa.

Μόλις αρχίσετε να συμμετέχετε σε milongas τακτικά (μετά από περίπου 20 ώρες χορού), θα θέλετε εξειδικευμένα παπούτσια τάνγκο.

Γενικές συστάσεις για την επιλογή των τάνγκο γυναικείων παπουτσιών:

Μεγέθη: Αν δεν είστε σίγουροι, ή μεταξύ μεγεθών, διαλέξτε ένα μικρότερο μέγεθος αν είναι σουέτ και μεγαλύτερο μέγεθος αν είναι από δέρμα ή ύφασμα. Μπορείτε να προσθέσετε padding στο μπροστινό μέρος του ποδιού, εάν το παπούτσι είναι ελαφρώς μεγάλο.

Ύψη τακουνιών: όσο μεγαλύτερο το μέγεθος του παπουτσιού σας, τόσο υψηλότερο μπορεί να είναι το τακούνι που μπορείτε να φορέσετε, δεδομένου ότι τα τακούνια γίνονται σε ένα συγκεκριμένο ύψος, και όχι ανάλογα με το μήκος του παπουτσιού. Ως εκ τούτου, μια γυναίκα που φοράει μέγεθος 5 (35 cm) παπούτσι με τακούνι 7 εκατοστών θα νιώθει μια πολύ μεγαλύτερη την κλίση του ποδιού από κάποια με ένα μέγεθος 9 (40 cm) παπούτσι. Επιπλέον, οι γυναίκες που χορεύουν μόνο "Apilado" στυλ μπορούν να φορούν υψηλότερα τακούνια, δεδομένου ότι υποστηρίζονται από το σύντροφό τους και δεν κάνουν μεγάλα βήματα γύρω από τον άξονά τους. Αντίθετα, οι γυναίκες που χορεύουν Salon ή Nuevo, ή με μικρά πόδια, πιθανώς δεν θα είναι άνετα στα υψηλότερα τακούνια που προσφέρονται (9 cm).

Κάλυψη: στην αρχή, όσο περισσότερο περιβάλλεται πόδι σας από το υπόδημα, τόσο μεγαλύτερη υποστήριξη (και προστασία) θα έχουν τα πόδια σας. Έτσι, τα σχέδια που έχουν μια κλειστή φτέρνα με περισσότερο υλικό συνιστώνται. Με τον καιρό, το χορό και την εμπιστοσύνη, μπορείτε να επιλέξετε λιγότερο υλικό για την αποκάλυψη του ποδιού σας.

Λουράκια: Θα πρέπει να προσαρμόζονται άνετα, αλλά χωρίς να δεσμεύουν τους αστραγάλους σας. Προφανώς, αν έχετε μεγάλα πόδια, θέλετε να αποφύγετε την X. Επίσης, ορισμένοι σχεδιαστές έχουν πολύ στενές λωρίδες, οι οποίες μπορεί να είναι δύσκολο να δεθούν.

 

Υλικά:

Αυτά με λείο δέρμα στο πάνω μέρος είναι τα παραδοσιακά, και αν έχετε μόνο ένα ζευγάρι, θα πρέπει να είναι από δέρμα το οποίο είναι ανθεκτικό και εύκολο να καθαριστεί. Αυτά με Suede απαιτούν πιο προσεκτική συντήρηση. Το υλικό εκτείνεται πιο γρήγορα, μειώνοντας τις ενισχύσεις.
Άλλα υλικά, όπως τυπωμένα υφάσματα, ψεύτικη γούνα, δαντέλα, κλπ., είναι ωραία για ένα τρίτο ή τέταρτο ζευγάρι, ειδικά για να συμπληρώσουν μια συγκεκριμένη στολή. Δεν θα κρατήσουν πολύ, και συνήθως λερώνονται γρήγορα.

Σόλες: παραδοσιακά χρησιμοποιείται λείο δέρμα αλλά σε ολισθηρά ξύλινα πατώματα το σουέντ προσφέρει περισσότερη ασφάλεια, αλλά και απαιτεί τακτικό βούρτσισμα και περισσότερη προσοχή, αποφεύγοντας μεταξύ άλλων τα υγρά.

Επιλέγοντας το πρώτο ζευγάρι Tango παπουτσιών

Ξεκινήστε με "Κουβανέζικα" τακούνια, αν μπορείτε να τα βρείτε. Αυτά τα τακούνια είναι πέντε εκατοστά ψηλά, κάπως μεγάλα, αλλά κομψά, και φαίνονται ωραία σε ένα παπούτσι κλειστό. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να βρείτε ένα "Classic" παπούτσι για tango με τακούνι (όχι στιλέτο), όχι μεγαλύτερο από 6,5 cm. Εάν έχετε μεγάλο πόδι, μπορεί να επιλέξετε το υλικό σουέντ (τεντώνει περισσότερο ) και ένα ανοικτό ή με πιο στρογγυλεμένη μύτη. Αν έχετε στενά πόδια, επιλέξτε ένα κλειστό.

Αγοράζοντας το Επόμενο ζευγάρι παπουτσιών

Όταν είστε έτοιμες για ψηλότερα τακούνια, υπάρχουν πολλές κομψές επιλογές. Θα ήθελα να συστήσω κωνικό (όχι στιλέτο) με τακούνια μέχρι 7,5 ή 8,0 εκατοστά. Αποθηκεύστε τις stilletos και τα strappy πέδιλα για όταν θα έχετε στα πόδια την επιθυμητή ισορροπία και εμπιστοσύνη, ειδικά αν χορεύετε με το δικό σας άξονα salon ή Nuevo ή μικτές μορφές.'

Google+0
Google+
http://2tango.gr/tangopedia/arthra/choose-tango-shoes
YouTube0
YouTube
Instagram0
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.