Τα τέσσερα στάδια στο Tango

1o ΣΤΑΔΙΟ

Αν το tango για εσάς είναι μόνο ό, τι μπορείτε να δείτε (δηλ. τα βήματα), τότε είστε στο πρώτο στάδιο του ταξιδιού σας.

Το άυλο μέρος του τάνγκο εξακολουθεί να είναι άγνωστο για εσάς σε αυτό το σημείο. Το Tango είναι μια ολοκληρωμένη τέχνη. Αν και θα πρέπει να γνωρίζετε τα βήματα για να χορέψετε tango, υπάρχουν πράγματα εξίσου σημαντικά που πρέπει να γνωρίζετε.

Σε αυτό το σημείο η κύρια προσοχή σας θα πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη μιας καλής στάσης σώματος, στην αγκαλιά, στη σύνδεση, στην ισορροπία, στην ικανότητα περιστροφής, στον διαχωρισμό και στο περπάτημα (το Tango είναι μια γλώσσα επικοινωνίας).

Πολλοί μαθητές λαμβάνουν μαθήματα πέρα ​​από το επίπεδο τους ώστε να μάθουν πιο δύσκολους συνδυασμούς, ενώ η στάση τους είναι ακόμα άσχημη, το σώμα τους είναι ακόμα σκληρό και βαρύ, η αγκαλιά τους εξακολουθεί να είναι σπασμένη, τα πόδια τους εξακολουθούν να είναι αδέξια, και εξακολουθούν να χρειάζονται τον/την παρτενέρ τους για να κρατήσουν την ισορροπία τους.

Ως αποτέλεσμα, τα φανταχτερά βήματα που μαθαίνουν έχουν μικρή αξία για αυτούς αφού ενισχύουν μόνο τις κακές συνήθειες τους. Σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να ξεπεράσουν την επιθυμία τους για γρήγορα αποτελέσματα, να προχωρήσουν σε έναν ομαλό και σταδιακό τρόπο εκμάθησης γιατί χρειάζονται χρόνο για να βελτιώσουν τη στάση τους, την αγκαλιά τους, τη σύνδεση, την ισορροπία, τον συντονισμό, την περιστροφή, το διαχωρισμό και το περπάτημα, ούτως ώστε να μάθουν σωστά τα βασικά βήματα.

Η προσέγγιση αυτή φαίνεται αργή, αλλά θα θέσει ένα γερό θεμέλιο που υπόσχεται γρήγορη πρόοδο.

 

 

 

2o ΣΤΑΔΙΟ

Μόλις έχετε μάθει τα βασικά βήματα και άρχισετε να χορεύετε σε milongas, εισέρχεστε στο δεύτερο στάδιο του ταξιδιού σας.

Σε αυτό το στάδιο θα συνεχίσετε να διδάσκεστε συνδυασμούς βημάτων, αλλά εφιστάται η προσοχή σας στη διόρθωση των παλιών σας συνηθειών και στην καλλιέργεια νέων. Εάν έχετε αποκτήσει κακές συνήθειες κατά τη διάρκεια του πρώτου σταδίου, θα πρέπει να τις διορθώσετε τώρα. Το στάδιο αυτό θα μπορούσε να είναι μια μακρά και επίπονη περίοδος, επειδή χρειάζεται χρόνος και σκληρή δουλειά. Χρειάζεται ένα καλό δάσκαλο για να συνεργαστεί μαζί σας σε λεπτομέρειες και να διορθώσει τις κακές συνήθειες σας. Θα πρέπει να κάνετε συνεχώς συνειδητή προσπάθεια μέχρι να αναπτύξετε και σωστή ισορροπία και κινήσεις που να ικανοποιούν την αισθητική και τα πρότυπα του τάνγκο.

3o ΣΤΑΔΙΟ

Καθώς ο χορός σας αρχίζει να έχει μια αίσθηση tango, καθώς εσείς ο ίδιος εξοικειώνεστε με το σωστό τρόπο που χορεύεται το Tango, θα εισέλθετε στο τρίτο στάδιο του ταξιδιού σας.

Σε αυτό το στάδιο η προσοχή σας αρχίζει να μετατοπίζεται από το εξωτερικό στο εσωτερικό κομμάτι του χορού. Μόλις το βήμα δεν αποτελεί πλέον εμπόδιο για σας, μπορείτε να αρχίσετε να δουλεύετε την άυλη πλευρά του χορού. Θα πρέπει να βελτιώσετε τη μουσικότητά σας, να εξοικειωθείτε με τη μουσική των διαφορετικών ειδών, τους ρυθμούς, τις διαθέσεις και τις ορχήστρες, και να μάθετε να χορεύετε σε διαφορετικά κομμάτια με διαφορετικό τρόπο.

Θα πρέπει να μάθετε τις διακοπές, τα στολίδια, τις εναλλαγές από αργές σε γρήγορες κινήσεις, και πιο προηγμένες τεχνικές που στοχεύουν όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και την αίσθηση του χορού. Θα πρέπει να βελτιώσετε την ευελιξία και τον συντονισμό του σώματός σας και την ικανότητα να χρησιμοποιείτε το σώμα σας για να επηρεάσετε και να εναρμονίσετε την κίνηση του σώματος του συντρόφου σας.

Θα πρέπει, επίσης, να γίνετε κοινωνικά αποδεκτοί χορευτές. Για αυτό θα πρέπει να μάθετε την εθιμοτυπία του tango. Με την ανάπτυξη των ικανοτήτων σας και τη διεύρυνση των γνώσεών σας στο χορό, θα αρχίσετε να βλέπετε πέρα ​​από τον εαυτό σας.

4o ΣΤΑΔΙΟ

Η δυνατότητα να βλέπετε πέρα ​​από τον εαυτό σας σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στο χορό σας, με την οποία μπορείτε να εισέλθετε στο τέταρτο στάδιο του ταξιδιού σας.

Σε αυτό το στάδιο να αρχίσετε να δίνετε προσοχή στη σχέση με τον/την παρτενέρ σας, για να αισθάνεστε τα συναισθήματά του/της, για να ακούσετε τις ερμηνείες του/της στη μουσική, να είστε διακριτικοί και προσαρμοστικοί στο χορό του/της ώστε να είστε ένα με αυτόν/αυτήν. Μπορείτε πλέον να δείξετε τις ικανότητές σας, αλλά για να δώσετε την άνεση και ευχαρίστηση στον/στην παρτενέρ σας. Το tango για εσάς δεν είναι πλέον βήματα, αλλά μια έκφραση.

Ο τρόπος που οδηγείτε τη ντάμα σας για παράδειγμα δεν είναι έντονος και δύσκολος, αλλά ήπιος, προσεκτικός και προσαρμοσμένος στις ικανότητες της ντάμας σας. Θέλετε να αισθάνεται άνετα και να απολαύσετε το χορό. Αντίστοιχα για τις ντάμες, ακολουθείτε πιο ομαλά και σε αρμονία με τον καβαλιέρο σας. Θέλετε να αισθάνεται άνετα ώστε να απολαύσετε και οι δύο το χορό. Ξεκινάτε να κατανοείτε την ουσία του τάνγκο και να βλέπετε το tango όπως το βλέπουν οι milongueros.

Τώρα, είστε στην κορυφή του παιχνιδιού.

Google+0
Google+
http://2tango.gr/tangopedia/arthra/four-tango-steps
YouTube0
YouTube
Instagram0
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.