.......I think I look beautiful, therefore I am......

 

Ένα από τα πιο όμορφα στοιχεία του τανγκό, το οποίο ενισχύει τη μουσική και τον χορό, είναι η εικόνα.
Το 2Tango.gr με μεγάλο σεβασμό στην πνευματική ιδιοκτησία, σας παρουσιάζει μερικές μοναδικές τάνγκο φωτογραφίες, προσπαθώντας μέσα από αυτές να αποτυπώσει το πνεύμα του χορού.

Τίτλος: Sitges Tango Sunset

Απόδοση: Marinochka on flickr

Δείχνει την ουσία της ανθρώπινης ζεστασιάς-τόσο φυσικής όσο και συναισθηματικής. Η φωτογραφία επικεντρώνεται στην ακτίνα του ηλίου η οποία ξεπηδά πίσω από το συγκρότημα σπιτιών, και μας κάνει να αισθανόμαστε τη θέρμη που μόνο ο ήλιος μπορεί να δώσει. Στην παραλία, πάνω στην άμμο υπάρχει κίνηση, ζωή, ενέργεια. Ζευγάρια περπατάνε, χορεύουν, μιλάνε, πίνουν τη ζωή ανάσα ανάσα. Ανάμεσα τους είναι το ζευγάρι μας σε εναγκαλισμό (embrazo). Μισό στην άμμο,μισό στη θάλασσα, δείνουν την πεπτουσία της σκηνής, με αυτό που κάνουν. Και τι είναι αυτό, αγαπητοί tangeros....χορεύουν tango...αυτονόητο αλλά όχι...αυτό που κάνουν μέσα από τον χορό τους...είναι απλά να χαίρονται τη ζωή...να χαίρονται ο ένας τον άλλο.....(Eran Braverman)

Τίτλος: ------------------

Απόδοση: Pablo Corral Vega

Αυτή η φωτογραφία είναι η ίδια η ενσάρκωση του τανγκό. Το ζευγάρι, ο αρρενωπός άνδρας, η όμορφη γυναίκα, είναι αυτό που τα ζευγάρια του τανγκό ονειρεύονται όταν κρατιούνται για να χορέψουν. Η φωτογραφία αποδίδει την ένταση της στιγμής και την προσήλωση του ζευγαριού. Χαρακτηριστικό της, η μικρή σταγόνα ιδρώτα που κυλάει από το πρόσωπου του καβαλιέρου. Τα χρώματα είναι απαλά και αισθησιακά, τα πρόσωπα πλαισιώνονται από τη θαμπάδα του παρασκηνίου. Η φωτογραφία μας φέρνει στην μνήμη υπέροχες στιγμές, υπέροχες αναμνήσεις, απαλή μουσική στο παρασκήνιο, τα μάγουλα σε επαφή, ο ήχος της αναπνοής του άλλου στο αυτί μας........(Eran Braverman)

Τίτλος: Forbidden Tango, La Boca

Απόδοση: Laurent Bodard

Η φωτογραφία μας μαγεύει με τη θολότητα της και τους μυστηριώδεις τόνους του μαύρου και του άσπρου. Ουσιαστικά δίνει την εικόνα του τανγκό, όπως θα πρέπει να είναι: της παλιάς φρουράς, της κλασικής περασμένης εποχής, ένα ρομαντικό όνειρο. Η φωτογραφία αποτυπώνει τους χορευτές στην πιο αγνή στιγμή, και είναι τόσο πολύ τανγκό: κομψοί, καλά ντυμένοι, σε μια σκηνή βγαλμένη από το παρελθόν, αποστασιοποιημένη από την πραγματικότητα. Το ζευγάρι είναι ολοκληρωτικά δοσμένο, βυθισμένο μέσα στο noir σκηνικό.........(Eran Braverman)

Τίτλος: -------------

Απόδοση: Laura Burlton

Η φωτογραφία έχει μια κομψότητα στη σύνθεση, στο περιεχόμενο και στο φωτισμό της που είναι απλά αξιοσημείωτη. Αριστερά βλέπουμε πολυελαίους, κρεμασμένους στο μυστηριώδες σκοτάδι. Ο τοίχος, με κάποιο τρόπο, καταφέρνει να εκπέμπει μια νότα μυστηρίαου και ρομαντισμού βγαλμένη από φίλμ noir. Το ζευγάρι o ορισμός του sic στυλ: ο άνδρας σε μια χαριτωμένη πόζα και αυτή μέσα στο υπέροχο απλό διαφανές φόρεμα της. Έξω αυτό το υπέροχο μπαλκόνι - που αρμόζει στον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα μας-δυστυχώς μια πολυκατοικία μπλοκάρει την ρομαντική εικόνα με την ίδια σκληρότητα που γίνεται και στην πραγματική ζωή, αλλά εδώ δίνεται μια αιθέρια ομορφιά, ενισχυμένη από την αντανάκλαση του πιάνου με ουρά. Η φωτογραφία είναι άξια επαίνου!.........(Eran Braverman)

Τίτλος: -------------

Απόδοση: tangodanza.info

Η φωτογραφία είναι αποτέλεσμα της δίψας κάποιου για την αποτύπωση του τανγκό πνεύματος σε μια στιγμή, σε μια φωτογραφία. Βέβαια μια φωτογραφία με θέμα το τανγκό σίγουρα δεν μπορεί να είναι κάτι καινούργιο, απλά το μόνο που δίνει ως αμοιβή είναι το συναίσθημα της ευχαρίστησης για την αποθενάτιση της στιγμής και του συναισθήματος που θα δώσει στους θεατές της.Δείτε για παράδειγμα σε αυτή την φωτογραφία: τις αντιθέσεις, τη συμμετρικότητα του εναγκαλισμού, τη θέση του καπέλου, τις σκιές...αλλά; ακόμα και αν τα παραβλέψουμε όλα αυτά δείτε την προοπτική της.......(Eran Braverman)

Τίτλος: -------------

Απόδοση: Nicole Simons

"....Έψαχνα για κάτι το ιδιαίτερο: δελεαστικό και γεμάτο ουσία. Αυτό, αγαπητοί φίλοι, είναι πιο δύσκολο από ό,τι φαντάζεται κανείς. Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες τανγκό αλλά για να βρεθεί η κατάλληλη, η μια και μοναδική απαιτεί υπομονή! Όταν είδα αυτή τη φωτογραφία το ήξερα αμέσως. Αυτή η φωτογραφία παρέχει μια οπτική που είναι όμορφη και πρωτότυπη. Σε πρώτο πλάνο, να δούμε τις λεπτές θηλυκές καμπύλες της ντάμας σε αντίθεση με την έντονη αρρενωπότητα του καβαλιέρου! Κοιτάξτε την φιγούρα που στέκεται εκεί, σε μια λαμπερή στάση, δίπλα από την πόρτα! Δείτε την αντανάκλαση του φωτός και του σκοταδιού στο πάτωμα! Αυτή είναι πραγματικά μια υπέροχη φωτογραφία........"(Eran Braverman)

Google+0
Google+
https://2tango.gr/media/tango-photos-images
YouTube0
YouTube
Instagram0
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.