H Escuela Argentina del Tango άνοιξε τις πόρτες της από την 1η Μαρτίου του 2015 για να υποδεχθεί τους λάτρεις της Αργεντίνικης κουλτούρας και πολιτισμού.
Ιδρυτές της o Αργεντίνος Luis Alberto και η Έλενα Mestre, δάσκαλοι και χορευτικό ζευγάρι του tango επί 17 χρόνια, ξεκινούν το νέο αυτό εγχείρημα με σκοπό την διδασκαλία του αυθεντικού Αργεντίνικου Tango, με σεβασμό στις ρίζες και τις παραδόσεις του..
Η Escuela Argentina del Tango φιλοξενείται στον νέο χώρο πολιτισμού “El Galpon” στον Βοτανικό, που η διακόσμησή του είναι εμπνευσμένη από τις παραδοσιακές σάλες χορού του Μπουένος Άιρες.

1480894510_social-media_skype1480893691_facebook

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε γκρουπ, ιδιαίτερα και σε κύκλους σεμιναρίων και εξειδικευμένων μαθημάτων και απευθύνονται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες.

To tangoFIX βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο μετρό Συγγρού Φιξ.
Είναι ένας πρωτοποριακός μεγάλος χώρος βιομηχανικής αισθητικής (industrial chic), 300τ.μ και τριών επιπέδων.
Αποτελείται από:
- ένα κύριο χώρο 130τμ. με αυθεντικό δρύινο πάτωμα και μπαρ
- την επάνω αίθουσα, με εμβαδόν 70τμ.
- την κάτω αίθουσα, με εμβαδόν 70τμ.
Όλοι οι χώροι διατίθενται για ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα, σεμινάρια, εικαστικά δρώμενα και πρακτική (practice).
Επιπλέον, διαθέτει αποδυτήρια και ντους, κλιματισμό για χειμώνα / καλοκαίρι και μια μικρή αυλή για τους καπνιστές.

Τα μαθήματα και οι δραστηριότητες (σεμινάρια, milongas, practicas κλπ) της ομάδας TANGart, reflections of tango, φιλοξενούνται στο ισόγειο (Χώρος Τέχνης 14ηΜέρα) και στον δεύτερο όροφο (TANGart LOFT) ενός βιομηχανικού ύφους τριώροφου κτηρίου έχοντας δημιουργήσει ένα χαλαρό και δημιουργικό περιβάλλον.
Υπάρχουν συνολικά τρεις αίθουσες με ξύλινο πάτωμα 200τμ (ισόγειο) και 2 αίθουσες από 80τμ η κάθε μία (δεύτερος όροφος).
Ο χώρος βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, πολύ κοντά στην Ακρόπολη, απένταντι από τη στάση του τραμ Βουλιαγμένης, διατίθεται επίσης προς ενοικίαση για πρόβες, μαθήματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις, events, εκθέσεις και θεατρικές παραστάσεις.

Η σχολή χορού Catedral είναι ένα ατμοσφαιρικό στούντιο (Estudio de Tango) στο οποίο προσφέρονται μαθήματα Αργεντίνικου Τάνγκο σε όλους εκείνους που θέλουν όχι μόνο να χορεύουν αλλά και να εκφράζονται μέσα απ αυτόν τον χορό, αναδεικνύοντας την προσωπικότητά τους. Παραδίδονται μαθήματα τάνγκο, βάλς και μιλόνγκας και οργανώνεται μία πράκτικα και μια μιλόνγκα (milonga) κάθε εβδομάδα στην περιοχή των Αμπελόκηπων, στην Αθήνα.

Η Academia del Tango δημιουργήθηκε με σκοπό την μελέτη, την διάδοση και την εκμάθηση του χορού, της μουσικής και του πολιτισμού του αργεντίνικου Τango.


Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διδασκαλία έχουν οι Βαγγέλης Χατζόπουλος και Μαριάννα Κουτάντου, Πρωταθλητές Ευρώπης 2013, καθώς και Δευτεραθλητές Ευρώπης 2012 και Πρωταθλητές Ελλάδος 2011 στο Tango Salon.
Ιδρύθηκε το έτος 2000 και στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα από το σταθμό του Θησείου. Πρόσφατα, προστέθηκε στο δυναμικό της ένας νέος ενιαίος χώρος 200 τ.μ. εφάμιλλης αισθητικής.

1480894510_social-media_skype1480893691_facebook

Τα μέλη της Academia del Tango, έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να διδαχθούν το Τάνγκο σε δύο μοναδικούς χώρους, εμπνευσμένους από την χρυσή περίοδο του Tango και την εποχή του μεσοπολέμου.
Σήμερα η Academia del tango έχοντας ήδη 15 χρόνια λειτουργίας, συνεχίζει την πορεία της μένοντας πάντα πιστή στην μαγεία του Tango.

Ο Στάθης Τσιγάντες και η Στέλλα Τζάρτου μετά από μια πορεία διδασκαλίας 13 και 6 ετών αντίστοιχα στο Τango Argentino, ιδρύουν το 2015 τη δική τους Σχολή “Tango más” σε έναν μοντέρνο χώρο στο Μετρό Δάφνη.
Όντας και οι δύο πρώην εκπαιδευτικοί, επιδιώκουν πάντα τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους διδασκαλίας σε προσεκτικά οργανωμένα τμήματα και σεβόμενοι την προσωπικότητα και ιδιοσυγκρασία κάθε μαθητή. Τα χαρακτηριστικά που δίνουν έμφαση είναι η φυσικότητα της κίνησης, η μουσικότητα, ο αυτοσχεδιασμός και η επικοινωνία του ζευγαριού.
Στον ίδιο χώρο διεξάγεται και η εβδομαδιαία Practica της Σχολής καθώς και μαθήματα άλλων χορών και yoga.

Google+0
Google+
https://2tango.gr/xoroi/sxoles-tango
YouTube0
YouTube
Instagram0
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.