Γεωργεδάκης Θοδωρής & Παπαχρήστου Ιωάννα


     Ο Θοδωρής ξεκίνησε να ασχολείται με το τάνγκο το 2004, ενώ η διδακτική του δράση άρχισε το 2009, με ορόσημο την ίδρυση της σχολής TANGart στην Αθήνα το 2011.
      Η Ιωάννα, μετά από δεκαετή θητεία στον κλασσικό χορό, γνώρισε το tango το 2010.
      Ο Θοδωρής υπήρξε o κύριος δάσκαλός της, ενώ ξεκίνησαν να συνεργάζονται επαγγελματικά από το 2015.
      Εκτυλίσσουν ήδη τη δράση τους, παρουσιάζοντας τη δουλειά τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
      Αγαπούν το τάνγκο διότι μπορεί να εκφράσει τις άπειρες διαθέσεις της ανθρώπινης ψυχής. Δεν εγκλωβίζει το σώμα σε αποστασιοποιημένα σχήματα, αντιθέτως χαρίζει μοναδικά εργαλεία έκφρασης και επικοινωνίας που μοιράζονται δύο άνθρωποι από κοινού για να «μιλήσει» ο ένας στον άλλον. Όπως η σχέση ενός ζευγαριού στη ζωή ωριμάζει, εξελισσόμενη αδιάκοπα, έτσι και η χορευτική σχέση δυο ανθρώπων σε μία αγκαλιά βρίσκεται σε συνεχή δυναμική εξέλιξη, μεταμόρφωση και οδηγεί στην πρόοδο της αμοιβαίας κατανόησης και έκφρασης.
      Φιλτράροντας τη δουλειά τους μέσα από το σεβασμό στους πρώτους χορευτές tango, καθημερινούς ανθρώπους της Αργεντινής του προηγούμενου αιώνα, επιδιώκουν τη διαρκή μείξη και ανανέωση βηματολογίου και ποιότητας κίνησης, με στόχο ένα πλούσιο, εκφραστικά στιβαρό αποτέλεσμα, έχοντας ως βασικό πυρήνα έμπνευσης την ποικιλόμορφη μουσική του tango και την αξία της αγκαλιάς και της επαφής.
      Χορεύοντας πάντα αυτοσχεδιαστικά, διασφαλίζουν ότι κάθε τους παρουσίαση είναι διαφορετική, άρα μοναδική. Διδακτικά επιχειρούν να προσεγγίσουν την προσωπικότητα κάθε μαθητή και, προσαρμοζόμενοι στα δυνατά και αδύνατα σημεία του, να τον διαμορφώσουν σε χορευτή ικανό για γόνιμο διάλογο μέσα στην αγκαλιά του tango, ώστε να μπορεί να αντλεί και να δίνει απόλαυση ήδη από τα πρώτα του βήματα. Τέλος, ως ζευγάρι με γνήσιο και διαρκές ενδιαφέρον προς το αντικείμενό του, παρακολουθούν ενεργά τη δουλειά καταξιωμένων Αργεντίνων Δασκάλων, με βασικό σημείο αναφοράς και έμπνευσής τους, τους Alejandro Larenas και Μarisol Morales.

 

 

Google+0
Google+
https://2tango.gr/tango-the-dance/xoreutes/ellines/georgedakis-papachristou
YouTube0
YouTube
Instagram0
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.